onsdag 26 januari 2011

Var NOGA med var du går på kurs!!!

Igår läste jag ett mail.
Jag trodde inte mina ögon, och jag blev så heligt förbannad så det rök ur öronen på mig.
En hundägare beskrev hur hon hade gått på en lydnadskurs med sin hund på en "hundskola" här i närheten. Ser på deras hemsida att det handlar om Jeppe Strids filosofi, vilket kallas för "mycket kärlek och klara gränser"

Hunden som redan tidigare hade problem med osäkerhet, visade tidigt under kursens gång att den inte klarade av hundmöten genom att göra utfall mot de andra hundarna.
Instruktörens filosofi för att hjälpa hunden och ägaren gick ut på att korrigera hunden med kopplet dvs. att rycka i kopplet.
Problemet blev värre för var gång och det slutade med att de fick sätta munkorg på hunden och att instruktören säger till ägaren att SLÅ HUNDEN MED KOPPLET.
Är det detta som är "mycket kärlek och klara gränser"?

Jag undrar var kunskapsnivån för denna instruktören ligger?
Bortsett från att detta är ren djurmisshandel, så strider denna behandling helt emot all kunskap om inlärningspsykologi och om hur hundar fungerar.

En vädjan till er alla hundägare som vill gå på kurs med era hundar
- var ytterst noga när ni väljer kurs
- även om det står fina ord på deras hemsida, titta noga på hur de behandlar hundarna på kursen, handlar det om att rycka och dra i kopplet eller om att skrika till hunden eller om ren misshandel med slag eller annat - GÅ DÄRIFRÅN DIREKT!

Vänta inte med att de förstör din hund, och ta inte emot några oförskämdheter när du ifrågasätter kursens innehåll, utan gå därifrån
direkt. Det kan ibland ta endast några timmar att försöra hundens tillit och sedan kan det ta flera månader att komma tillrätta med problemen.

DU OCH DIN HUND ÄR VÄRDA MYCKET, MYCKET BÄTTRE ÄN SÅ.

Det finns idag ett ganska brett utbud av kurser för hundägare, så man skall kosta på sig att var riktigt kräsen. Du skall kunna kräva att de behandlar både dig och din hund på ett vänligt och respektfullt sätt, och med en kunskapsfilosofi som går ut på att träna hunden med moderna och effektiva metoder som är HUNDVÄNLIGA.

Hos oss på Hundharmoni behandlas alla på ett vänligt sätt och vår filosofi går ut på att det skall vara roligt att lära sig nya saker. Först när individen är trygg är den redo för maximal inlärning.

Varmt välkommen till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar