söndag 18 september 2011

Missa inte höstens seminarium...

...om hundspråk, relationer och konflikthantering.
Ingrid Lingmark kommer till Hundharmoni och delar med sig av sina erfarenheter och sin kunskap om hundars kommunikation, vår relation till hunden och hur den påverkar hundens kommunikation med andra hundar.
Ingrid Lingmark, född 1948, är en av Sveriges mest djupgående hundpsykologer gällande hundens sociala förmåga gentemot sin ägare och andra hundar. Hennes hundsyn innefattar att hundägaren har en relation till sin hund och att den relationen är viktig när hunden ska möta andra hundar. Hon visar också på att det finns tydliga handlingsmönster inom en del relationer som kan skapa stress, rädsla och aggressivitet hos den egna hunden i mötet med andra hundar.

Ingrid Lingmark växte upp under 50- och 60-talet i Sverige där lösa hundar fick springa omkring och klara av möten utan hundägare. Hon reagerade starkt på de smärtsamma disciplinmetoderna som många använde sig av för att uppfostra hundar och började istället belöna sin egen hund för att fokusera på det som var "rätt" istället "fel".

Hon blev verksam utåt 1973 då hon skrev och gav ut Hunden i fokus tillsammans med Anders Hallgren och Uno Lingmark. Hon var i slutet av 70-talet och början av 80-talet chefredaktör för Vi hundägare och har därefter tagit sig an utsatta och avlivningshotade hundar som hon har baserat mycket av sina teorier kring. Hennes första bok med samlad kunskap kom 1997 med titeln Hundbok för erfarna. Boken tar upp hundslagsmål och analyserande orsaker till varför de sker och vad man kan göra för att förebygga dessa.

Jag har många, många gånger fått frågor från oroliga hundägare som inte förstår hundars språk, som är rädd för att ha sin hund lös, som är rädd för hundars konflikter.
För ofta är det ju så, att det man inte förstår, det fruktar man.
Då behöver man söka det kunskap så att man förstår och så att man blir trygg i sitt hundägande.
Här är en fantastisk möjlighet att få kunskap om hundar och deras kommunikation, av en av landets mest erfarna hundpsykologer.
Missa inte detta, för både din och din hunds skull!

För mera information och anmälan: http://www.hundharmoni.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar